Στην Αμερική δεν ντρέπονται να κάνουν αυτό που δεν κάνουμε στην Ελλάδα

LIKE US ON FACEBOOK

Το να είσαι μόνος σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι μοναχικός: Ακόμα κι όταν τρως μόνος σου, έχεις πολύ συχνά για συντροφιά το τηλέφωνό σου, που σημαίνει ότι μιλάς με τους φίλους σου και την οικογένειά σου, πατώντας απλά την οθόνη.

Γιατί το να τρως μόνος σου δεν είναι ντροπή;

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή 2.000 Αμερικανών, ένας μέσος ενήλικας τρώει μόνος του 7,4 γεύματα την εβδομάδα. Και οι περισσότεροι απ’ αυτούς δηλώνουν ότι το απολαμβάνουν. Στην πραγματικότητα, το 68% αυτών ανυπομονούν να φάνε μόνοι τους!

Γιατί όλο και περισσότεροι τρώνε μόνοι; Σύμφωνα με το 50% των συμμετεχόντων, είναι πιο χαλαρωτικό το να τρως μόνος σου, ενώ εξοικονομείς και χρήματα.

Και παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς αντιλαμβανόμαστε ότι η εμπειρία του να τρως μόνος σου μπορεί να είναι όντως απολαυστική και συμφέρουσα, στην Ελλάδα δεν το κάνουμε εύκολα αυτό. Πόσο συχνά θα δεις κάποιον να καθίσει σε ένα εστιατόριο μόνος του ν’ απολαύσει το αγαπημένο του πιάτο; Το πιο πιθανό εάν δεν έχει παρέα εκείνη τη στιγμή είναι να κάνει delivery στο σπίτι ή να φάει ένα σάντουιτς στο χέρι.

Anna Kendrick Lol GIF by Mic - Find & Share on GIPHY

Το πώς σε κοιτάει ο κόσμος στην Ελλάδα όταν τρως μόνος σου η αλήθεια είναι πως δεν βοηθάει στο να το κάνεις. Αλλά αν καθόμασταν να ασχοληθούμε με τα βλέμματα των γύρω μας, δεν θα κάναμε τίποτα που να μας εκφράζει!

Εάν δεις κάποιον να τρώει μόνος του έξω, συνήθως θα σκεφτείς ότι δεν έχει φίλους ή σχέση επειδή είναι περίεργος άνθρωπος ή επειδή έχει χάσει τους αγαπημένους του. Σχηματίζεις μια εικόνα μιζέριας για τον άνθρωπο που δεν γνωρίζεις καν! Και αυτό είναι τόσο άδικο. Μπορεί ο διπλανός σου που τρώει μόνος του, πραγματικά ν’ απολαμβάνει ένα ωραίο γεύμα έχοντας ως παρέα τον εαυτό του ή απλά να έτυχε να είναι στον δρόμο μετά τη δουλειά και να ήθελε να τσιμπήσει κάτι.

Instagram Dining Alone GIF - Find & Share on GIPHY

Μήπως το solo dining θα πρέπει ν’ αγαπηθεί λίγο περισσότερο και στη χώρα μας και να αρχίσουμε ο καθένας μας να μην ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε μόνοι; Με όποιον κι αν μοιραζόμαστε τη ζωή σ’ αυτό τον κόσμο, είμαστε ανεξάρτητες οντότητες και μπορούμε να κάνουμε πράγματα μόνοι μας! Όσοι δηλαδή έχουν φίλους με περίεργα ωράρια θα πρέπει να κλειστούν στο σπίτι για να μην νιώθουν αδιάκριτα βλέμματα πάνω τους;

Δες ακόμα:

Ναι, περνάς και μόνος σου καλά στα γενέθλιά σου! Δες πώς

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved