Το απόγευμα της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Τι θα γίνει με την περικοπή των συντάξεων;

Προς το παρόν αναμένουμε ν’ αναρτηθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην ιστοσελίδα της Βουλής, αφού κατατέθηκε στον Νίκο Βούτση. Στη συνέχεια, θα παραπεμφθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει πως στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται το σημερινό δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν την περικοπή των συντάξεων.

Από τη μεριά μας έχουμε ήδη δηλώσει με σαφήνεια ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοστεί φυσικά και το σύνολο των αντιμέτρων. Αντιθέτως έχουμε εξηγήσει και αυτό θα αποτυπώνεται στο προσχέδιο ότι και χωρίς την εφαρμογή του μέτρου των περικοπών των συντάξεων υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ

Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως η ακριβής ποσοτικοποίηση των μέτρων αυτών θα καθοριστεί στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προϋπολογισμών όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Διαβάστε ακόμα:

Προσχέδιο προϋπολογισμού χωρίς περικοπή συντάξεων, λέει ο Τζανακόπουλος