Στη Σαντορίνη και το Ηράκλειο έμεινε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

LIKE US ON FACEBOOK

Στη Σαντορίνη και το Ηράκλειο έμεινε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Ταράντ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από την έρευνα της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από την έρευνα των ελληνικών αρχών για τα ταξίδια του δράστη της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα, ο Μπρέντον Ταράντ φέρεται να πέρασε από την χώρα μας τρεις φορές και να έμεινε για λίγες ημέρες στη Σαντορίνη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο 28χρονος δράστης το 2016 είχε περάσει από την Ελλάδα με πτήσεις «Transit», τη μία φορά στις 29 Νοεμβρίου και τη δεύτερη στις 10 Δεκεμβρίου του 2016.

Παράλληλα, την ίδια χρονιά και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου έφτασε στην Ελλάδα με πτήση από την Κωνσταντινούπολη και έμεινε για λίγες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Σαντορίνη.

Οι ελληνικές αρχές ερευνούν τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που ο δράστης χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη περίοδο, προκειμένου να εντοπίσουν ποιες άλλες ελληνικές πόλεις επισκέφτηκε. Εξετάζονται ακόμη και στοιχεία από εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων που μπορεί να νοίκιασε, συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή ηλεκτρονικές, καθώς και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεινε.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο έγινε γνωστό ότι ο Ταράντ φέρεται να έκανε «αναδρομή» στο παρελθόν μέσα από τα ταξίδια του στα Βαλκάνια, ενώ σε δηλώσεις της την Κυριακή, η γιαγιά του ανέφερε ότι αυτά τα ταξίδια ήταν ο λόγος που η συμπεριφορά του «άλλαξε»:

Από τη στιγμή που ταξίδεψε στο εξωτερικό, τότε ήταν νομίζω που αυτό το αγόρι άλλαξε, τελείως

Σημειώνεται ακόμη ότι Βουλγαρία, Τουρκία και Κροατία έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι ο Μπρέντον Ταράντ είχε περάσει από τα εδάφη τους μεταξύ του 2016 και του 2018, ενώ και η ουγγρική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διαβεβαίωσε ότι είχε επισκεφθεί τη χώρα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Τα βοσνιακά Μέσα επίσης κάνουν αναφορές για επίσκεψη του Τάραντ το 2017.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία της Κροατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο Ταράντ βρέθηκε στη χώρα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2016 και Ιανουαρίου του 2017, ενώ δεν διευκρίνιζε εάν η διαμονή του είχε συνέχεια.

Ο εκπρόσωπος της κροατικής αστυνομίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής, ο οποίος διέπραξε τη φονική επίθεση στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μείνει για ένα διάστημα στην Κροατία:

Η αστυνομία διαθέτει πληροφορίες για τις κινήσεις αυτού του ατόμου τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017

Διαβάστε ακόμη:

Από 3 έως 77 ετών τα θύματα στη Νέα Ζηλανδία | Έδρασε μόνος του ο μακελάρης

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved