Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Οι πρώτες του δηλώσεις.

Το ότι προσχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης στη ΝΔ ήταν μια λίγο-πολύ αναμενόμενο εξέλιξη, αφού ο ίδιος σε συνέντευξή του την Κυριακή στον «Ελεύθερο Τύπο», είχε αναφέρει πως είναι πολύ κοντά στην πολιτική σκέψη μ’ αυτά τα οποία εκφράζει τελευταία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε πως αποφάσισε ν’ ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευθεί στον αγώνα του.

Παράλληλα, ο ίδιος κάλεσε τον ελληνικό λαό να συνδράμει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδα «για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της».

Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Θεοχάρη:

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης και να μπούμε στο δρόμο της σταθερότητας, και της ανάπτυξης. Στόχος που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, στρατηγικό σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος που απαιτεί ενότητα όλων των φιλελεύθερων, φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευτώ στον αγώνα του. Και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συνδράμουν ενεργά στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της».

Η προσχώρηση του κ. Θεοχάρη στη Νέα Δημοκρατία αλλάζει τις ισορροπίες όσον αφορά την ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ο βουλευτής αναμένεται να καταψηφίσει τη συμφωνία, ακολουθώντας τη γραμμή της ΝΔ.

Ο κύριος Θεοχάρης είναι ο τέταρτος ανεξάρτητος βουλευτής που προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την Κατερίνα Μάρκου τον Ιάσωνα Φωτήλα και τον Γιώργο Κάτσιαντώνη.

Θυμίζουμε ότι ο Χάρης Θεοχάρης εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι για πρώτη φορά στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Το 2011 έγινε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Aπό από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο ίδιος ανεξαρτητοποιήθηκε απ’ το Ποτάμι τον Απρίλιο του 2016.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης: «Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα»

Photo: Nikos Libertas / SOOC