Δύο ακόμα άτομα τα οποία εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων παίρνουν τον δρόμο προς τη φυλακή.

Στη φυλακή ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος διακίνησης φαρμάκων, o οποίος είναι ένας 70χρονος Αυγύπτιος και θεωρείται ότι είναι το βασικό πρόσωπο πίσω απ’ τον μεγάλο κύκλωμα. Ένας ακόμα συμπατριώτητης του στη φυλακή καθώς κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απάτη.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν οι δύο Αιγύπτιοι θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή λόγω της εμπλοκής τους στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων που ζημίωσε εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνεπώς, οδηγούνται στη φυλακή συνολικά έξι κατηγορούμενοι έπειτα απ΄τις τέσσερις προφυλακίσεις που είχαν αποφασιστεί για τη διαχειρίστρια του φαρμακείου στην Καλλιθέα, τις δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού και ένα συνταξιούχο νοσηλευτή του ίδιου νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως για δύο κατηγορουμένους, έναν γιατρό και έναν ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης, ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν είχαν κοινή γνώμη όσον αφορά την προφυλάκισή τους. Και οι δύο παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδοθεί απόφαση απ’ το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως υπέρ της προφυλάκισής τους τάχθηκε ο εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια ζήτησε να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός είναι ελεύθερος χωρίς όρους διότι για τις δύο επιβαρυντικές συνταγογραφήσεις ισχυρίστηκε ότι τις υπέγραψε επειδή του το ζήτησε ο συγκατηγορούμενος συνάδελφός του που δεν είχε το δικαίωμα υπογραφής σ’ αυτές, επειδή δεν ήταν διευθυντής.

Ο εν λόγω ισχυρισμός επιβεβαιώθηκε και απ’ τον συγκατηγορούμενό του γιατρός, ο οποίος είπε πως του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Στο μεταξύ οι Αρχές συνέλαβαν ακόμα έναν ύποπτο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων. Πρόκειται για αλλοδαπό, σύζυγο κατηγορουμένης σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Διαβάστε ακόμα:

Στερούσαν τα αντικαρκινικά φάρμακα απ’ τα Νοσοκομεία και τα φαρμακεία