Προφυλακιστέος ο 51χρονος για τη δολοφονία του φαρμακοποιού στο Ψυχικό. Τι είπε στην απολογία του ενώπιον του τακτικού ανακριτή.

Προσωρινά κρατούμενος ο 51χρονος για τη δολοφονία του φαρμακοποιού, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Ο κατηγορούμενος αρχιτέκτονας απολογήθηκε το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε μια τυπική απολογία.

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού, λέγοντας πως είναι συναισθηματικά φορτισμένος.

Να σημειώσουμε πως ο δράστης έχει ήδη ομολογήσει τις πράξεις του, ενώ θέλησε να ζητήσει συγγνώμη τόσο απ’ την οικογένεια του άτυχου φαρμακοποιού όσο και από τη δική του οικογένεια. Παράλληλα, ο 51χρονος ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, λέγοντας πως εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν το γεγονός ότι ο δράστης χρωστούσε 300.000 ευρώ που είχε δανειστεί από τον φαρμακοποιό και γι’ αυτόν τον λόγο του είχαν κατασχέσει ένα σπίτι. Και αυτοί ήταν οι οικονομικοί λόγοι που τον οδήγησαν να δολοφονήσει τον φαρμακοποιό.

Ο ίδιος δήλωσε ότι όταν έχασε το σπίτι του, «θόλωσε» το μυαλό του και ήθελε να εκδικηθεί με κάθε τρόπο το θύμα.

Θυμίζουμε ότι η δολοφονία του φαρμακοποιού στο Ψυχικό έγινε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, όταν το θύμα έβγαινε από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό. Συνολικά το θύμα είχε δεχτεί τρεις σφαίρες στο κεφάλι, το στήθος και την πλάτη.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός πυροβολήθηκε τρεις φορές στο κεφάλι και το σώμα το πρωί του Σαββάτου, έξω από το σπίτι του και ειδικότερα την ώρα που έβγαινε με το αυτοκίνητό του από το κλειστό γκαράζ του σπιτιού του στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Πλαστήρα.

Διαβάστε τι είχε προηγηθεί:

Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό

Photo: INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ