Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των μελών της σπείρας που «ξάφριζε» την Αθήνα

LIKE US ON FACEBOOK

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των μελών της σπείρας που «ξάφριζε» την Αθήνα μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις φωτογραφίες των 163 ατόμων, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι από αυτή την σπείρα με δράση στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας, έχουν συνολικά συλληφθεί 138 άτομα, εκ των οποίων τα 93 ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τα 45 συνελήφθησαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Παράλληλα, εκτός από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 21 αλλοδαποί, οι οποίοι είναι ήδη φυλακισμένοι, ενώ αναζητούνται και άλλοι 54 αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι συνολικά τα μέλη της σπείρας-μαμούθ εμπλέκονται σε περισσότερες από 320 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, ενώ από την αστυνομία κατασχέθηκε μια σειρά κλοπιμαίων, μεταξύ των οποίων και περισσότεροι από 350 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, αλλά και 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση.

Η εξάρθρωση της σπείρας πραγματοποιήθηκε από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ομάδων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. καθώς και προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικών σκύλων της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των μελών της σπείρας θα έχει διάρκεια έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, με σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων της σπείρας, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ασύλληπτων μελών της οργάνωσης.

Στην ανακοίνωσή της η Γ.Ε.Δ. Αττικής αναφέρει ακόμη ότι στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542, 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία των δραστών και τις φωτογραφίες τους όπως δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμη:

Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Αθήνα με πάνω 320 ληστείες – κλοπές

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved