Ενημερώθηκαν για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. απ’ τις αλβανικές Αρχές, την Παρασκευή. Τα ερωτήματα παραμένουν ενώ η οικογένεια ζητά πίσω τη σορό.

Κι ενώ αναμένεται το πόρισμα της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, ενημέρωση για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα είχαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., από την αλβανική αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές.

Οι αλβανικές αρχές ενημέρωσαν την ελληνική αστυνομία για τα σημαντικά σημεία στον θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός απ’ τα πυρά των αλβανικών Αρχών.

Ωστόσο, λίγες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές. Αναμένεται το πόρισμα της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, το οποίο θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Απ΄τη μεριά της η Ελλάδα ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημα της οικογένειας, να επιστραφεί η σορός, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στην κηδεία.

Πάντως, οι Έλληνες αστυνομικοί θα παραμείνουν στα Τίρανα, μέχρι να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ποινική δίωξη κατά του νεκρού

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Τιράνων αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειας να επιστραφεί η σορός του 35χρονου στο Αργυρόκαστρο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, μιλώντας στο Θέμα 104,6 έκανε λόγο για μια πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά «η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία», ενώ κάλεσε τους νομικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη να αντιδράσουν.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του Κατσίφα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του Κατσίφα, στους Βουλιαράτες, ο οποίος προήλθε από τα πυρά των αλβανικών αρχών.

Η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότητα.

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς. Όπως αναφέρεται, η υπόθεση θα διερευνηθεί στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά κακουργηματική πράξη εις βάρος Έλληνα υπηκόου που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Διαβάστε αναλυτικά:

Σοβαρές καταγγελίες απ’ τον δικηγόρο της οικογένειας του Κ. Κατσίφα