Σταθάκης: Οι άδειες θα δοθούν τις επόμενες δύο μέρες | Καλό το κλίμα στη συνάντηση

LIKE US ON FACEBOOK

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη με την αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής.

«Η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας είναι πλήρης και ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, σήμερα και αύριο. Άρα δίνονται θα οι τρεις άδειες, όπως είχαμε προαναγγείλει, που επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία» δήλωσε ο κ. Σταθάκης μετά την συνάντηση.

 Το θέμα των Σκουριών, όπως και αυτό που υπάρχει εκκρεμότητα, της μεταλλουργίας, αφού δεν έχουμε τα βασικά σχέδια, το βασικό εργοστάσιο, πέρα από τα δύο ορυχεία θα μπουν στη διαδικασία διαιτησίας.

Ο υπουργός δήλωσε πως η διαδικασία θα είναι τρίμηνης διάρκειας, όπως προβλέπει η σύμβαση θα επιλύσεις όλες τις εκκρεμότητες σε σχέση με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν απέναντι στο ελληνικό δημόσιο και το όφελος του δημοσίου που το ελληνικό δημόσιο καλείται να υπερασπιστεί.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και νομίζω ότι καταλήξαμε σ’ ένα κοινό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε. 

«Οι άδειες θα δοθούν σήμερα και αύριο το πρωί… Η εταιρία θα πάρει τις δικές της αποφάσεις» επανέλαβε στο τέλος της δήλωσής του ο Γιώργος Σταθάκης.

Ελληνικός Χρυσός: Δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας

Αμέσως μετά τη συνάντηση με το κ. Σταθάκη με την αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, ο Ελληνικός Χρυσός τονίζει σε επίσημη ανακοίνωση του:

Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα

Νωρίτερα, μεταλλωρύχοι εισέβαλαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη έξω απ’ το Υπουργείο, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή της επένδυσης της Eldorado Gold.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved