Στάση εργασίας στα κανάλια για το «μαύρο» στο MEGA

LIKE US ON FACEBOOK

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα κανάλια ως ένδειξη συμπαράστασης στο MEGA, μετά την απόφαση του ΕΣΡ να διακοπεί η λειτουργία του καναλιού.

Στάση εργασίας στα κανάλια για το «μαύρο» στο MEGA ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ και οι ενώσεις εργαζομένων. Η στάση εργασίας αφορά τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και την ΕΡΤ.

Η τετράωρη στάση εργασίας στα κανάλια θα πραγματοποιηθεί απ’ τις 12:00 έως και τις 16:00.

Η ανακοίνωση για τη στάση εργασίας στα κανάλια:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 της Τετάρτης, 14 Μαρτίου 2018 για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει “μαύρο” στο κανάλι.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι».

Σημειώνεται πως απ’ τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που θα καλύψουν την κηδεία του Χρήστου Πασαλάρη.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εργαζόμενοι του MEGA μετά την απόφαση του ΕΣΡ να βάλει “λουκέτο” στο κανάλι. Οι εργαζόμενοι του MEGA τόνισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν ενώ ξεκαθάρισαν ότι θ’ ασκήσουν πιέσεις στο Δ.Σ. του καναλιού προκειμένου να καταθέσουν τα μέλη του επίσης προσφυγή στο ΣτΕ σε βάρος της απόφασης του ΕΣΡ.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved