Από την Παρασκευή 23 Μαρτίου βρίσκεται σε ισχύ το Amber Alert για τον μικρό Θανάση που εξαφανίστηκε στο Περιστέρι. Σταματά το Amber Alert. Όσα αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση.

Σταματά το Amber Alert για τον μικρό Θανάση, το οποίο βρισκόταν σε ισχύ εδώ και 7 μέρες χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού. Σύμφωνα με το χαμόγελο του παιδιού είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για περίπτωση απαγωγής του 13χρονου Θανάση ενώ δεν αποκλείεται να βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σε επίσημη ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού έγινε γνωστό πως σταματά το Amber Alert  για τον μικρό Θανάση καθώς δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως σταματούν οι έρευνες. Οι έρευνες για τον 13χρονο θα συνεχιστούν και εκτός συνόρων με την βοήθεια της Interpol. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «προσπάθειες αποπροσανατολισμού» των ερευνών από το συγγενικό περιβάλλον του παιδιού.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εάν ο 13χρονος Θανάσης βρίσκεται στο εξωτερικό, τότε προκύπτουν ερωτηματικά για το πόσο εύκολο είναι ένα παιδί να μετακινείται μεταξύ κρατών τη στιγμή που έχει εκδοθεί και συναγερμός Amber Alert.

«Όλοι όσοι αγαπούν τον Θανάση, από το Σπίτι που μεγάλωνε, από το σχολείο, από το φροντιστήριο, από την ομάδα του μπάσκετ και από τη γειτονιά τον περιμένουν να γυρίσει πίσω στην ασφάλεια και τη ζεστασιά που του αξίζει!» καταλήγει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σημειώνεται πως ο 13χρονος Θανάσης διέμενε στις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού τα τελευταία 4 χρόνια μετά από εισαγγελική εντολή.

Πιο πιθανό σενάριο είναι να βρίσκεται με ανθρώπους από το οικογενειακό του περιβάλλον, όμως, η οικογένειά του έχει κριθεί ακατάλληλη για την ανατροφή του παιδιού, γι’ αυτό και ο μικρός μεταφέρθηκε στις δομές της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού».