Στάχτη 850 χρόνια ιστορίας | Συγκλονιστικές φωτογραφίες απ’ την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

LIKE US ON FACEBOOK

Το σκηνικό του ολέθρου σε συγκλονιστικές εικόνες που απαθανάτισαν φωτογράφοι απ’ όλο τον κόσμο. 850 χρόνια ιστορίας, έγιναν στάχτη μέσα σε 8,5 ώρες που έκαιγε η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων.

Οι φωτογραφίες απ’ την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων κάνουν τον γύρο του κόσμου και προκαλούν σοκ. Το ορόσημο του Παρισιού, το κόσμημα του παγκόσμιου πολιτισμού παραδόθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Δευτέρας και το ξημέρωμα της Τρίτης, όταν πλέον μεγάλο μέρος της φωτιάς είχε κατασβεστεί, η εικόνα του ναού δεν θύμιζε σε τίποτα το μνημείο που υποδέχεται κάθε χρόνο πάνω από 12 εκατομμύρια τουρίστες.

Απ’ τη φωτιά, κατέρρευσε η ξύλινη οροφή του εμβληματικού μνημείου, όπως επίσης και το ένα καμπαναριό. Η καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων είναι τεράστια, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι σώθηκε, ωστόσο, το κύριο κτίσμα και οι πύργοι.

Πάνω από 400 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να σώσουν την πέτρινη κτιριακή δομή, καθώς επίσης και τα ιστορικά κειμήλια που φυλάσσει στους χώρους του.

Aξιωματούχος της πυροσβεστικής έχει ανακοινώσει ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή, ενώ ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε σοβαρά ένας πυροσβέστης.

AP Photo/Thibault Camus
AP Photo/Thibault Camus
AP Photo/Francois Mori
AP Photo/Dominique Bichon
AP Photo/Francois Mori
AP Photo/Diana Ayanna
Info!

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού άρχισε το 1163 και τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πάπας Αλέξανδρος Γ΄και ο Βασιλεύς Λουδοβίκος Ζ΄της Γαλλίας. Το 1699 ο ναός υπέστη ακρωτηριάσεις, με το δικαιολογητικό της επισκευής του. Τα πιο χαρακτηριστικά του σημεία ήταν η πύλη με τον τεράστιο ρόδακα και τις δύο εκατέρωθεν αυτής πύλες, τα περίφημα γλυπτά, τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 68 μ. καθώς και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης (βιτρώ) παράθυρα.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη καταγραφή των ζημιών προκειμένου να διαπιστωθεί ποια κομμάτια ακριβώς έχουν διασωθεί.

φωτογραφίες απ' την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

Διαβάστε ακόμα:

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων | Οι πρώτες εικόνες απ’ το εσωτερικό

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved