Στα ύψη ο υδράργυρος στην Ιαπωνία- 14 νεκροί απ’ τον καύσωνα

LIKE US ON FACEBOOK

Ο καύσωνας στην Ιαπωνία έχει φτάσει σε βαθμό που οι κάτοικοι δεν αντέχουν να κυκλοφορήσουν έξω χωρίς ομπρέλα για να προστατεύονται απ’ τον ήλιο.

Λίγες μέρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στις δυτικές περιοχές της Ιαπωνίας, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 222 ανθρώπων, έχουν καταγραφεί 14 νεκροί απ’ τον καύσωνα στην Ιαπωνία.

Οι κάτοικοι της Ιαπωνίας δεν πρόλαβαν να συνέλθουν απ’ τις βροχές που προκάλεσαν τεράστιες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης ενώ στοίχισαν τη ζωή σε 222 ανθρώπους κι ακόμα 20 εξακολουθούν ν’ αγνοούνται, όταν «χτύπησε» το κύμα καύσωνα.

Τη Δευτέρα, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους και, σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία, δημιούργησε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα, ενώ χιλιάδες άλλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας ή αφυδάτωσης, που αποδίδονται στην υπερβολική ζέστη.

Όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προετοιμάζονται για το πώς θα περάσουν ολόκληρη την εβδομάδα.

Σημειώνεται πως οι υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στη δυτική Ιαπωνία, λίγες μόνο μέρες μετά τη βροχόπτωση-ρεκόρ που προκάλεσε τις χειρότερες κατολισθήσεις και πλημμύρες στη χώρα εδώ και δεκαετίες. Λόγω των βροχών εκτοπίστηκαν 5.000 άνθρωποι και 200.000 έμειναν χωρίς νερό.

Διαβάστε ακόμα:

Ιαπωνία: Πάνω από 100 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι λόγω της κακοκαιρίας

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved