Νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν, αφού οι ασθενείς συνεχίζουν να αυξάνονται και αγγίζουν πλέον τους 66, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. 

Ο κοροναϊός έχει προσβάλλει 21 ακόμα άτομα στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 66. Το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε γίνει γνωστό αφορούσε έναν 48χρονο στη Βόρεια Εύβοια που είχε ταξιδέψει με τον 66χρονο στους Αγίους Τόπους.

Ανακοινώθηκαν, λοιπόν, άλλα 21 νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, 13 στους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στην Αττική και 1 στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Να θυμίσουμε πως ένας από τους προσβληθέντες από τον ιό, ο 66χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. 22 από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ενώ 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Στην Ιταλία επιβεβαιώθηκαν περισσότερα από 1.1οο νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας, εκτοξεύοντας τα μέχρι τώρα κρούσματα στην Ιταλία στα 5.883. Από αυτούς οι 5.061 είναι ακόμα φορείς του ιού, 567 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής θεραπείας, 589 έχουν θεραπευτεί και 233 έχασαν τη ζωή τους.

Νωρίτερα το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκεί συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κορονοϊό, αλλά και τη δημόσια υγεία. Έγινε εκτίμηση για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα αποφέρουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς και θεωρήθηκε αναγκαίο το κλείσιμο αρκετών σχολείων της χώρας. Την Κυριακή, 8 Μαρτίου, θα ανακοινωθούν ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες για την πρόληψη νέων κρουσμάτων του ιού.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα μέτρα για τον κοροναϊό από τον ΕΟΔΥ | Νέος τηλεφωνικός αριθμός πληροφοριών

Photo: Pixabay