Σούζαν Ίτον: Ο 27χρονος θα βίαζε και θα σκότωνε όποια έβρισκε μπροστά του

LIKE US ON FACEBOOK

Τα στοιχεία για τον 27χρονο δράστη της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον έρχονται με το σταγονόμετρο ενώ η ομολογία του στις Αρχές προκαλεί αποτροπιασμό. Τι αναφέρει η τοπική κοινωνία;

Τα στοιχεία για τον 27χρονο δράστη, τα οποία και γνωρίζουμε είναι τα βασικά. Την ηλικία του (27 ετών), την καταγωγή του (Μάλεμε Χανίων), το επάγγελμά του (αγρότης) και την οικογενειακή του κατάσταση (σύζυγος και πατέρας δύο μικρών παιδιών) . Τι αναφέρει, όμως, η τοπική κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούσαν στο ίδιο περιβάλλον, την ίδια γειτονιά μαζί του;

Το έγκλημα έχει ανατριχιάσει το πανελλήνιο, για το πώς η 60χρονη Αμερικανίδα Βιολόγος που είχε επισκεφτεί την Κρήτη για ένα συνέδριο και διακοπές μαζί, βρέθηκε στον λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος είπε στις Αρχές πως είχε βγει με το αυτοκίνητό του για να βιάσει και να σκοτώσει όποια έβρισκε μπροστά του. Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Η τοπική κοινωνία μιλά για έναν άνθρωπο εσωστρεφή, χωρίς φίλους, χωρίς ιδιαίτερες σχέσεις και κοινωνικές επαφές στο Καστέλλι Κισσάμου, όπου διέμενε ο δράστης με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, ωστόσο, δεν είχε απασχολήσει καθόλου με αδικήματα την περιοχή.

Οι απόψεις στο Μάλεμε, στον τόπο καταγωγής του, διίστανται. Αναφέρονται στον 27χρονο ως έναν άνθρωπο επιθετικό, ενώ, ταυτόχρονα, η ιστοσελίδα του στο Facebook, την οποία έσπευσε να κατεβάσει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φιλοξενούσε φωτογραφίες που φανέρωναν έναν άνθρωπο που είχε εμμονές.

Χθες Τρίτη, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν απολύτως ήρεμος, ατάραχος, δεν μίλησε καθόλου και δεν υπήρχε κανένας στο πλευρό του, ούτε καν δικηγόρος. Την Παρασκευή αναμένεται η απολογία του με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και βιασμό.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, αφού ομολόγησε το έγκλημα, τον οδήγησαν στο μέρος όπου χτύπησε με το αυτοκίνητό του την άτυχη 60χρονη γυναίκα, όσο και στον αεραγωγό του τούνελ, ένα σημείο που γνώριζε καλά και από το οποίο πέταξε στη συνέχεια τη σορό και πήραν απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που είχαν.

Να σημειώσουμε πως ο 27χρονος φέρεται να έχει διαταραγμένη προσωπικότητα και ηδονοβλεψία, είτε τη γυναίκα όπως είπε ηδονίστηκε και την πλησίασε με σκοπό τη σεξουαλική της κακοποίηση.

Χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε καθώς δεν είναι η δουλειά μας, αυτός ο άνθρωπος θα ήταν ικανός να είχε επαναλάβει στο παρελθόν παρόμοια πράξη ή να την έκανε ξανά στο μέλλον.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved