Σουδία: Έκδοση εντάλματος σύλληψης του Assange με «εντολή» εισαγγελέα

LIKE US ON FACEBOOK

Σε έκδοση εντάλματος προχώρησε, σήμερα, ο Σουηδός εισαγγελέας, που ήταν ο «ηγέτης» της έρευνας για τις απόπειρες βιασμού του ιδρυτή του WikiLeaks εις βάρος δύο γυναικών στη χώρα της Σκανδιναβίας.

Το ένταλμα για σύλληψη Assange είναι από τις ειδήσεις που κάνουν το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες. Η απόφαση αυτή αναμένεται να καταδικάσει εκ νέου τον Αυστραλό δημοσιογράφο, που εκτίει ήδη ποινή 50 εβδομάδων για παραβίαση των όρων αναστολής του.

Να υπενθυμίσουμε πως οι κατηγορίες, περί βιασμού εις βάρος του Assange, «βγήκαν» στο φως την προηγούμενη Δευτέρα, μετά από αδράνεια 9 ετών.

Παράλληλα με την έρευνα της υπόθεσης βιασμού, οι ΗΠΑ, μετά τη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks, στις 11 Απριλίου, ζήτησαν την έκδοση κατηγορώντας τον για υποκλοπή και δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου.

Την παραπάνω απόφαση, για το ένταλμα σύλληψης Assange, σχολίασε η εισαγγελέας που επανέφερε την υπόθεση βιασμού εις βάρος του 47χρονου ιδρυτή της WikiLeaks. Τόνισε πως σε περίπτωση σύγκρουσης ενταλμάτων των Η.Π.Α και Σουηδία, οι αρμόδιες αρχές της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι αυτές που θα θέσουν την καταλληλότερη προτεραιότητα.

Σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και αίτησης έκδοσης από τις Η.Π.Α., οι αρχές της Βρετανίας θα αποφασίσουν τη σειρά προτεραιότητας. Κατά τη γνώμη μου, η σουηδική υπόθεση μπορεί να προχωρήσει παράλληλα με τη διαδικασία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε ακόμα:

Σουηδία: Επανεξετάζονται οι κατηγορίες στην υπόθεση βιασμού σε βάρος του Assange

Photo: Photo: Henry Nicholls/Reuters
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved