Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του μουσικοσυνθέτη, ο Μίκης Θεοδωράκης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, το οποίο υπέστη τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ από το περιβάλλον του δημιουργού, ο κ. Θεοδωράκης αισθάνθηκε πόνο στο στήθος και μεγάλη ταχυκαρδία, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο και να εισήχθη αργότερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι γιατροί που επιβλέπουν την υγεία του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρουν ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει τώρα περάσει. Παρόλα αυτά είναι επιφυλακτικοί κυρίως για την ηλικία, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία τους.

Ευχόμαστε περαστικά στον ίδιο και τους οικείους του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, ο κ. Θεοδωράκης είχε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «Τερατογένεση» και στο οποίο καλούσε «να σταματήσει ο εθνικός εξευτελισμός».

Ο Μίκης Θεοδωράκης με αυστηρό τόνο και κριτική τόνιζε στο άρθρο ότι: «Η κατάργηση του Λαού ως κυρίαρχου στοιχείου της διαμόρφωσης της εθνικής ζωής αποτελεί στίγμα αντιδημοκρατικό», ενώ πρόσθετε ακόμη ότι:

Στη σημερινή εποχή ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κυβερνά ακόμα και με μία μοναδική ψήφο την χώρα μας που έχει καταντήσει χειρότερη κι από Μπανανία

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: «Να σταματήσει ο εθνικός εξευτελισμός»