Σε έξαρση είναι η ιλαρά ενώ σε λίγες μέρες θα ακουστεί το πρώτο σχολικό κουδούνι της χρονιάς. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 3.235 κρούσματα στην Ελλάδα.

Το SOS για την ιλαρά λίγο πριν την έναρξη των σχολείων σημαίνεται απ’ τους γιατρούς, οι οποίοι ανησυχούν για την έξαρση της ασθένειας λόγω του κινήματος αντιεμβολιασμού των τελευταίων χρόνων.

Μέχρι στιγμής, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 3.235 κρούσματα και 4 θάνατοι ενώ τα στοιχεία δείχνουν 5 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι γονείς, όμως, θα πρέπει να ελέγξουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους με το άνοιγμα των σχολείων σε λίγες μέρες.

Ο παιδίατρος Θάνος Οικονόμου, μιλώντας στο δελτίο του STAR, είπε πως τα παιδιά θα πρέπει να ξεκινούν τον εμβολιασμό για την ιλαρά σε ηλικία 12 μηνών, με την πρώτη δόση, και εντός τριών μηνών να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως είναι αυξημένος ο κίνδυνος για τις γυναίκες που σκοπεύουν ν’ αποκτήσουν παιδί. Θα πρέπει να ελέγξουν εάν έχουν τα αντισώματα για την ιλαρά και σε αντίθετη περίπτωση να εμβολιαστούν.

Όμως, θέλει μεγάλη προσοχή γιατί, σύμφωνα με τον γυναικολόγο και αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Ευριπίδη Μπιλιράκη, ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει έξι μήνες πριν τη σύλληψη.

Info!

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα για το πότε ανοίγουν τα σχολεία ορίζει ότι η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία και τι ώρα θα χτυπήσει το κουδούνι;