Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 30χρονης μητέρας, η οποία είχε αφήσει μόνο του τον 14 μηνών βρέφος, το οποίο έχασε τη ζωή του όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο διαμέρισμα.

Η δικογραφία αφορά εμπρησμό από αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο θάνατος του βρέφους στη Βάρκιζα προκλήθηκε μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα, όπου το είχε αφήσει μόνο του η 30χρονη.

Η προσαγωγή της 3οχρονης μετατράπηκε σε σύλληψη. Οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της γυναίκας. Η 30χρονη οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν απ’ την έρευνα των Αρχών, η 30χρονη είχε αφήσει όλη την ημέρα μόνο του το βρέφος, ενώ ήταν ανοιχτή η ηλεκτρική σόμπα στο διαμέρισμα κι ακουμπούσε στα κλινοσκεπάσματα. Ως αποτέλεσμα, τα κλινοσκεπάσματα αρπάξουν φωτιά και το κοριτσάκι, το οποίο ήταν στο κρεβάτι του όλη τη μέρα, βρήκε τον θάνατο.

Κατά τη διάρκεια των 24 ωρών που ήταν μόνο του το βρέφος, η μητέρα του πήγε να το τσεκάρει μόλις τρεις φορές και μετά έφυγε για να συναντήσει τον σύντροφό της, τον οποίο είχε γνωρίσει πριν από περίπου 15 μέρες μέσω dating app. Ο ίδιος προσήχθη, εξετάστηκε απ’ τις Αρχές και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Παράλληλα, προσήχθη και εξετάστηκε ένας οδηγός ταξί, ο οποίος ήταν ο πρώην σύντροφος της 30χρονης με την οποία είχε αποκτήσει το δεύτερο παιδί της. Και το δεύτερο παιδί της είχε πεθάνει μέσα στο σπίτι της όταν ήταν δύο μηνών από αιφνίδια αίτια, πριν 8 χρόνια. Ο οδηγός ταξί αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του.

Μόνον το πρώτο της παιδί, το οποίο είχε αποκτήσει με άλλον σύντροφο, βρίσκεται εν ζωή. Ο πατέρας του δεν της επέτρεπε να το βλέπει και έτσι δεν γνωρίζει την τύχη του, αλλά μόνον ότι βρίσκεται σε κάποιο ίδρυμα.

Η 30χρονη μετά τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή για ψυχολογικά προβλήματα, όμως, δεν τη συνέχισε.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, η γκαρσονιέρα στη Βάρκιζα είχε έτσι κι αλλιώς εικόνα τραγικής εγκατάλειψης, ήταν πολύ βρώμικος, με σκουπίδια και φυσικά επικίνδυνος για την υγεία ενός μωρού.

Η 30χρονη κάλεσε η ίδια την Πυροσβεστική όταν πήγε μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα στο σπίτι και αντιλήφθηκε τους καπνούς.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία: Νεκρό βρέφος από φωτιά σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα