«Η επιτυχής έξοδος από τα μνημόνια πρέπει να συνδυαστεί με τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα είναι «απαλλαγμένο από τις μνημονιακές λογικές», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Όσα δηλώνει για τους πλειστηριασμούς.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτιμηθεί σε σχέση με την ικανότητα «που έχει επιδείξει και που θα επιδείξει μέχρι το τέλος του προγράμματος, να βγάλει τη χώρα από το πρόγραμμα με όσο το δυνατόν τις μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία και λειαίνοντας τις πολιτικές των μνημονίων».

Αναφερόμενος στην περίοδο μετά τα μνημόνια, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «αφού βεβαίως προηγουμένως έχει κατορθώσει να ισχυροποιήσει την οικονομία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να δανείζεται όπως οι άλλες χώρες» ενώ προσθέτει πως το ζητούμενο για την ελληνική πλευρά είναι να ξαναθέσει το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων στη συζήτηση.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η Κυβέρνησης θα παρέμβει αν δεν προστατευτεί η πρώτη κατοικία.

Εάν δούμε πως δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία στο ύψος που έχει προσδιοριστεί από την κυβέρνηση και δούμε ότι το πράγμα ξεφεύγει, θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις έτσι ώστε να γίνει πράξη. Ακόμη και αν δεν είναι κατανοητό από την πλευρά των δανειστών

Ο Πάνος Σκουρλέτης άσκησε και την κριτική του στη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως «δεν έχει κατορθώσει να αποκτήσει μια δυναμική τέτοια που θα της επιτρέπει να θέσει πια με σοβαρούς όρους το θέμα της επανόδου της στην κυβέρνηση».

Σχετικά με τις αντιδράσεις και τα σχόλια για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου απ’ την αντιπολίτευση, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τη στάση τους «αρκετά μεμψίμοιρη και επιπόλαια από διάφορες πλευρές».

Ερωτηθείς για τις επόμενες εθνικές εκλογές αλλά και για τον νέο φορέα της Κεντροαιστεράς, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως «όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα μεγάλα αδιέξοδα της χώρας τα τελευταία χρόνια ξαναβρέθηκαν κάτω από μια νέα συσκευασία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ανοικτός σε διάλογο, είναι ανοικτός σε συνεργασίες κάτω από προϋποθέσεις, αποτελεί τη μεγάλη παράταξη της Αριστεράς και βεβαίως μπορεί να συνομιλεί με όσους μπορεί και πολιτικά να συμφωνεί πολιτικά σε ορισμένα πράγματα