Το πόρισμα της ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε πριν τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην βίαιη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί στην υπόθεση Κωστόπουλου θα έρθουν αντιμέτωποι με πόρισμα – καταπέλτη της ΕΔΕ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει την απόταξη των 4 από το σώμα. Για τους υπόλοιπους τέσσερις, προτείνει να τεθούν σε αργία με το ερώτημα της απολύσεως.

Οι τέσσερις που θα τεθούν σε αργία, συγκεκριμένα θα βρεθούν για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός υπηρεσίας, λαμβάνοντας, όμως, κανονικά τον μισθό τους. Μετά θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους αλλά σε περίπτωση που επαναλάβουν κάτι τέτοιο παρόμοιο θα φύγουν και αυτοί από το σώμα.

Το πόρισμα αυτό της ΕΔΕ έχει υποβληθεί στη Γ.Α.Δ.Α. και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Από εκεί και πέρα αναμένεται να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις από το πειθαρχικό.

Υπενθύμιση: Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προκλήθηκε κι απ’ τα χτυπήματα των αστυνομικών

Ο ανακριτής κατατάσσει τους αστυνομικούς στην ίδια θέση με τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη, καθώς υποστηρίζει πως τα χτυπήματά τους προκάλεσαν επίσης τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
«Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προκλήθηκε κι απ’ τα χτυπήματα των αστυνομικών», έκρινε ο ανακριτής, αποδίδοντας στους αστυνομικούς την ίδια κατηγορία, αυτή της σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι ενέργειες των αστυνομικών, συνδέονται με το θάνατο του.

Στο κατηγορητήριο, σημειώνεται ότι ένας από τους κατηγορούμενους κλώτσησε τον 33χρονο προκαλώντας του σοβαρή σωματική βλάβη.

«Εσύ έπληξες (με κλωτσιά , με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του ) προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη , λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει», αναφέρεται στο κατηγορητήριο ενώ συνεχίζει: «Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται  στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα  και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι θα απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου, θα υποστηρίξουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του 33χρονου υπογραμμίζοντας πως ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφεύγει.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, τα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο, και συγκεκριμένα τα λακτίσματα που δέχθηκε όσο βρισκόταν μέσα στη τζαμαρία, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον θάνατό του.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ και τόνισε πως τα κύρια χτυπήματα ήταν στο κεφάλι. Πιο σοβαρά είναι δύο εξ αυτών, ενώ συνολικά κατέγραψαν 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα.

Διαβάστε επίσης:

Καθοριστικές για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου οι κλωτσιές στο κεφάλι

 Credits: EUROKINISSI