Ισχυρός σεισμός στη Νέα Γουινέα 7,5 Ρίχτερ με τουλάχιστον 30 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά και εκατοντάδες τραυματίες.

Ο σεισμός στη Νέα Γουινέα 7,5 Ρίχτερ  “χτύπησε” συγκεκριμένα το κεντρικό τμήμα και σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδει και η εφημερίδα PNG post Gourire επικαλούμενη τον επαρχιακό διοικητή της Χίλα, Ουίλιαμ Μπάντο.

Το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται στα 90χλμ νότια της Πογκέρα στην ορεινή επαρχία Ένγκα, με εστιακό βάθος 35χλμ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS). Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:45 τοπική ώρα (19:45 ώρα Ελλάδος της Κυριακής) και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους απ’ τις κατολισθήσεις ήταν και 4 παιδιά ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται στους 300 χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση.

Μόλις θα έχουμε πληροφορίες θα τις δώσουμε στη δημοσιότητα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Ισαάκ Λούπαρι, καθώς κυβερνητική ομάδα μεταβαίνει στην περιοχή για να κάνει αποτίμηση των απωλειών και των ζημιών.

Έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί οι οποίοι υπολογίζονται στα 5 Ρίχτερ ενώ γενικά οι σεισμικές δονήσεις καθώς και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι συχνά στην περιοχή Παπούα-Νέα Γουινέα.

Photo: BNPB via AP