Μια σημαντική εξέλιξη ανακοινώθηκε το Σαββάτο που αφορά τη συμφωνία Ισπανίας – ΕΕ για το Γιβραλτάρ. Κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή, η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit.

Πιο συγκεκριμένα, η Ισπανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέληξαν σε συμφωνία για το Γιβραλτάρ, το οποίο αποτελούσε κι ένα από τα βασικότερα εμπόδια για να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Έτσι, η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα σε Ε.Ε. και Ισπανία, ανοίγει τον δρόμο και για την ευρωπαϊκή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή.

«Έχουμε συμφωνία για το Γιβραλτάρ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή στο Reuters, η αυριανή διάσκεψη θα γίνει προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι για το Brexit.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι: «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ της Ισπανίας και της Βρετανίας. Σε τηλεφωνική συνομιλία που έγινε μόλις τώρα (ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ) και (ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ) επέτυχαν να συμφωνήσουν για το Γιβραλτάρ», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έγραψε στο Twitter ότι: «Μετά το τηλεφώνημα (μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ) και (του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ) πριν από μερικά λεπτά, είναι πιο κοντά η διεξαγωγή του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανία: Συγκεντρώθηκαν οι 48 επιστολές για πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι