Σημαντική αύξηση στο κοινωνικό μέρισμα προκειμένου να στηριχθούν οι πιο αδύναμες οικογένειες, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Αύξηση στο κοινωνικό μέρισμα κατά 80 εκ. ευρώ απ’ το προβλεπόμενο ποσό για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών. Αυτό αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Να σημειωθεί πως το αρχικό ποσό είχε προσδιοριστεί στα 710 εκατ. ευρώ ενώ η αύξηση των συνολικών κονδυλίων κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη του πλήθους των δικαιούχων.

Να τονίσουμε πως έγιναν αρκετά λάθη στην πλατφόρμα καθώς πολλοί έμειναν εκτός αρχικά λόγω προβλήματος με τη διαμονή στην Ελλάδα ή με το IBAN, ωστόσο αυτές οι αιτήσεις επανεξετάστηκαν ώστε να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα να δοθεί σε όσους περισσότερους γίνεται.

Η τελική ημερομηνία για τις αιτήσεις ήταν η 21η Δεκεμβρίου, όπου μπορούσαν οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πληρωμές της δεύτερης φάσης με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος για φέτος.

Παράλληλα, να σημειώσουμε πως για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση δημιουργήθηκε αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει όταν το νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα επανεξετάζονται | Τι θα γίνει με τους ανέργους

Photo: EUROKINISSI