Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών, έπεσε ξανά χιόνι στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα πυκνό! Το έστρωσε ξανά στην πόλη, ενώ έκλεισαν σχολεία, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν κανονικά.

Τα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά, τελικά αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας τους καθώς πέφτει πολύ χιόνι στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο.

Παράλληλα, πολλά σχολεία στην Καλαμαριά  έκλεισαν μετά την πρώτη ώρα μαθήματος με απόφαση των διευθυντών. Οι δήμοι σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα είναι σε επικοινωνία με τους διευθυντές.

Καταγγελίες ότι “πάγωσαν” οι αλατιέρες

Διευθυντές σχολείων της Θεσσαλονίκης έκλεισαν οι ίδιοι τα σχολεία τους ή περιόρισαν τους μαθητές εντός των κτιρίων των σχολείων γιατί οι αυλές ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω του πάγου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με κείμενό της που έστειλε στο alfavita.gr, οι δημοτικοί άρχοντες δεν μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια ανήλικων μαθητών.

Διαβάστε το κείμενο:

“Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η προχειρότητα και η βιασύνη με την οποία ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την λειτουργία των σχολείων χθες Τρίτη, μια μέρα όπου στην πόλη επικρατούσαν συνθήκες ολικού παγετού με τα περισσότερα πεζοδρόμια καλυμμένα με πάγο, με θερμοκρασία 6 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν στις 8 το πρωί και το χειρότερο, με σχολικές αυλές να θυμίζουν παγοδρόμια.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στους δημοτικούς άρχοντες ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια ανήλικων μαθητών και ούτε φυσικά να μετακυλύουν την ευθύνη καθαρισμού των αυλών στους διευθυντές των σχολικών μονάδων και την ευθύνη της ασφάλειας των μαθητών υπό τέτοιες συνθήκες στους εφημερεύοντες καθηγητές, με σκοπό να πείσουν τους δημότες τους ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα».

Μήπως απώτερος σκοπός των παραπάνω ήταν να ξεχαστεί το αλησμόνητο «πάγωσαν οι αλατιέρες» προ διετίας, μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο; Το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής κατάστασης ήταν πολλά σχολεία να μην λειτουργήσουν τελικά με απόφαση των διευθυντών και άλλα να έχουν κλειδωμένους τους μαθητές στο εσωτερικό των σχολικών μονάδων για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ως απόδειξη των παραπάνω, επισυνάπτουμε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες σχολικών αυλών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Δάσιου

Ο Γραμματέας

Δημήτρης Καραμανλής”.

Η κατάσταση με το χιόνι

Χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με το θερμόμετρο να έχει πέσει στους -1 βαθμούς Κελσίου.

Πυκνό χιόνι πέφτει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ήδη σε κάποιους δρόμους το έχει «στρώσει».

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό διεξάγεται μέχρι στιγμής κανονικά, όπως επίσης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας, αυτή την ώρα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία στην περιοχή του αεροδρομίου  «Μακεδονία» είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τον καιρό για σήμερα, Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμα:

Όλα τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω του χιονιά

Photo: EUROKINISSI