Διαδηλωτές απέκλεισαν τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο προεδρικό μέγαρο, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μετά την εισβολή στη δημόσια τηλεόραση.

Ειδικότερα, περίπου 2.000 διαδηλωτές περικύκλωσαν το προεδρικό μέγαρο στο Βελιγράδι, την ώρα που ο Βούτσιτς έδινε συνέντευξη Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Βούτσιτς καταδίκασε την εισβολή διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ χαρακτήρισε «φασίστες και κλέφτες» τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που έχουν σύμφωνα με τον ίδιο την υποστήριξη της ηγεσίας των Αλβανών του Κοσόβου και την ανοχή των δυτικών χωρών.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν θα συζητήσει με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, αλλά και ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους, ακόμη και αν κατεβάσουν 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου, οι συνεργάτες του προέδρου της Σερβίας του μεταβίβαζαν σημειώματα για να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Ο ίδιος κάθε φορά δήλωσε ότι δεν τους φοβάται και ότι δεν θα υποχωρήσει, ενώ ένα από τα μηνύματα που διάβασε, όπως είπε, ήταν από τους Σέρβους του Κοσόβου, οι οποίοι δήλωναν ότι είναι έτοιμοι να έρθουν στο Βελιγράδι για να τον υπερασπιστούν.

Απ’ την πλευρά τους, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης που είναι μπροστά από το προεδρικό μέγαρο δηλώνουν ότι οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό του κτιρίου προκειμένου να αποτρέψουν να βγει από αυτό ο Βούτσιτς.

Ωστόσο, καθώς το προεδρικό μέγαρο διαθέτει και υπόγεια σήραγγα που οδηγεί έξω από το κτίριο, ο Βούτσιτς μάλλον δεν θα επιλέξει να βγει από την κεντρική είσοδο.

Photo: Marko Drobnjaković/AP