Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 8χρονη που χτυπήθηκε από σφαίρα, την Κυριακή του Πάσχα, την ώρα που έπαιζε με τα αδέλφια της στην αυλή του σπιτιού της στη Θήβα.

Πιο συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα η 8χρονη χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, τη στιγμή που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της με τα δύο μεγαλύτερα της αδέρφια.

Ξαφνικά το κορίτσι έπεσε αναίσθητο κάτω, με τους γονείς της να το μεταφέρουν εσπευσμένα αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας, από όπου στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και από εκεί λόγω της σοβαρότητας του τραύματος της στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένο.

Στην Αθήνα, η 8χρονη Αλεξία όπως είναι και το όνομά της, χειρουργήθηκε με επιτυχία, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από το κρανίο της. Η Αλεξία νοσηλεύεται διασωληνωμένο και με μηχανική υποστήριξη.

Σε δηλώσεις του στο newsit.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Ε. Παπασάββας, ανέφερε ότι η κατάσταση του παιδιού είναι κρίσιμη και ότι θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο 24ωρα για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την υγεία του παιδιού: «Πρέπει να περάσουν δύο 24ωρα σίγουρα. Πάντως είναι βαριά το παιδί, είναι πολύ βαριά. Δίνει μάχη για τη ζωή του. Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σωθεί το παιδί».

Η σφαίρα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι της 8χρονης μεταφέρθηκε στο ειδικό εργαστήριο της αστυνομίας με σκοπό να εξακριβωθεί εάν αυτή προέρχεται από όπλο πυροβόλο ή κυνηγετικό. Προς το παρόν, οι αρχές θεωρούν ότι η σφαίρα προήλθε από πιστόλι ή ακόμη και καλάζνικοφ.

Υπενθυμίζεται ότι η σφαίρα που χτύπησε το άτυχο κοριτσάκι προήλθε από μπαλωθιά σε γλέντι που γινόταν στην περιοχή. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ακούστηκε πυροβολισμός, κάτι που σημαίνει ότι η μπαλωθιά ήταν από μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό tvstar.gr, αστυνομικοί ψάχνουν από σπίτι σε σπίτι για τον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του ανθρώπου που πυροβόλησε και τραυμάτισε το κορίτσι.

Τέλος, οι έρευνες της Ασφάλειας Λειβαδιάς φέρεται να εστιάζουν σε μια ομάδα δέκα ατόμων που την Κυριακή του Πάσχα γλεντούσε στα πρώτα σπίτια διπλανού χωριού, στο Λεοντάρι.

Από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες ένας εκ αυτών φέρεται να πυροβολούσε στον αέρα, ενώ από τις χθεσινές έρευνες των αρχών σε κάποια από τα σπίτια ωστόσο δεν βρέθηκαν όπλα, ούτε κάλυκες.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό το Πάσχα θέλουμε; Με ένα παιδί να χαροπαλεύει κι έναν 53χρονο νεκρό;

Photo: tvstar.gr