Για 24 ώρες δεν θα μεταδίδει σήμερα, Πέμπτη, πρόγραμμα το Νέο Κανάλι- Έψιλον λόγω των σχολίων του Τσουκαλά για τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Το μαύρο στο Νέο Κανάλι- Έψιλον έρχεται μετά από απόφαση του ΕΣΡ να διακοπεί η μετάδοση του καναλιού για 24 ώρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, ο σταθμός θα πρέπει όλη τη μέρα υποχρεωτικά για 24 ώρες στην περιοχή της εμβέλειάς του εντός Αττικής μια κάρτα που ενημερώνει για την σχετική απόφαση του ΕΣΡ.

Όλο αυτό προκύπτει έπειτα απ’ τις προσβλητικές και ρατσιστικές αναφορές που μεταδόθηκαν από την εκπομπή “Άντε Γειά” σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Η απόφαση διακοπής μετάδοσης του ΕΣΡ έχει ισχύ 24 ώρες ως και τα μεσάνυχτα, απόψε Πέμπτη.

Επιπλέον, προβλέπει την επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ για “προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας” του Θανάση Αντετοκούνμπο και την “προβολή μειωτικών σχολίων και της χρήσης εκφραστικών μέσων που μπορούν να ευνοήσουν τις δυσμενείς διακρίσεις στη βάση της φυλής”.

Η κάρτα που μεταδίδεται αντί του προγράμματος, καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου αναφέρει τα εξής:

Στον τηλεοπτικό σταθμό AE CHANNEL έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής της μετάδοσης του τηλεοπτικού του προγράμματος με την 155/2018 Απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Τονίζεται πως η ρατσιστική επίθεση από τον Τάκη Τσουκαλά, ο οποίος χαρακτήρισε τον Θανάση ως «πίθηκο», καταδικάστηκε σφοδρά από όλους.

«Ενα μπ…λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τάκης Τσουκαλάς.

Διαβάστε ακόμα:

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αντετοκούνμπο για τη ρατσιστική επίθεση στον αδερφό του