Μπορεί τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα να έχουν πέσει κάτω από 200 ημερησίως, όμως ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει. Πόσα τα νέα κρούσματα στις 8 Σεπτεμβρίου; 

Τις τελευταίες ημέρες τα βλέμματα πολλών έχουν στραφεί στο άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο ο κορονοϊός δεν έχει σταματήσει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα. Τα κρούσματα δεν σταμάτησαν ποτέ να αυξάνονται και οι μέρες αυτές δείχνουν ακόμα και κρούσματα από τα τέλη Καλοκαιριού, παρ’ όλο που οι περισσότεροι εκδρομείς έχουν επιστρέψει.

Τα νέα κρούσματα στις 8 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας στο Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, είπε ότι παρατηρείται μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 40.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε, ακόμα, στα κρούσματα σε δομές, εστιάζοντας στη Μόρια, όπου σε 2.000 ελέγχους, έχουν εντοπιστεί 35 θετικά κρούσματα, που έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Διάβασε ακόμα:

Αυτές είναι οι μάσκες που θα φοράνε μαθητές κι εκπαιδευτικοί στα σχολεία!

Photo: Pexels