Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο Τσοχατζόπουλος μετά τη νέα απολογία

LIKE US ON FACEBOOK

Μετά την απόφαση για αποφυλάκιση σε νέα απολογία Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς κατηγορείται για άλλη υπόθεση για μίζες. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους. Τι δήλωσε ο ίδιος.

Λίγες μέρες αφότου βγήκε απ’ τη φυλακή και αφού βγήκε η απόφαση για διακοπή της κράτησής του από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, σε νέα απολογία ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς αντιμετωπίζει νέα κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός, αντιμετωπίζει την κατηγορία για το ποσό 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που επενδύθηκαν σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής και προέρχονται από μίζες σε εξοπλιστικό πρόγραμμα. Στην εν λόγω απόφαση, κατηγορούμενοι είναι και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη αλλά και ο ξάδελφός του Νικόλας Ζήγρας.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ενώ αρνήθηκε την εμπλοκή του και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο συμβόλαιο το οποίο φαινόταν να είναι στο όνομα του Νίκου Ζήγρα. Ο τελευταίος στην απολογία του δήλωσε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλοςκαι η σύζυγό τους ήταν οι αποδέκτες των αποδόσεων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει ήδη καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη για μίζες σε εξοπλιστικά και άλλες καταδίκες για το πόθεν έσχες.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 3 Ιουλίου βγήκε απ’ τη φυλακή για δεύτερη φορά για λόγους υγείας καθώς αποφασίστηκε η αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του. Τώρα κατηγορείται για νέες μίζες.

Βγαίνοντας απ’ τις φυλακές του Κορυδαλλού, ο κ. Τσοχατζόπουλος ευχαρίστησε τους λειτουργούς της δικαιοσύνης «οι οποίοι χθες κατάφεραν και πήραν μια απόφαση δίκαιης δίκης η οποία μου απέδωσε και πάλι την ελευθερία μου και μάλιστα είναι ομόφωνη και την θεωρώ ένα καλό σημάδι για τα περαιτέρω.».

Πάω στο σπίτι μου φυσικά, με περιμένουν η γυναίκα μου και ο γιος μου, η οποία ήταν εδώ χθες, να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, το χρωστώ στην γυναίκα μου, γιατί όλο αυτό το διάστημα, μόνη της, παρά την εγκατάλειψη από όλους γνωστούς και μη, το πάλεψε και εξασφάλισε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως βιώνει το διωγμό από το 2010, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση του 2010 ήταν που ξεκίνησε το διωγμό εναντίον του. «Σταματάω εδώ πέρα και θα τα πούμε εν καιρώ. Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, όμως οι συνέπειες της υγείας μου, 80% αναπηρία, η θεραπεία και οι επισκέψεις μου στους γιατρούς να είναι πιο ανθρώπινες», κατέληξε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ελεύθερος μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, ωστόσο τώρα καλείται να απολογηθεί ξανά.

Διαβάστε επίσης:

Βγήκε απ’ τη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος: «Με περιμένει η γυναίκα μου και ο γιος μου»

Photo: EUROKINISSI
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved