Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται στην εντατική ο 6χρονος που ήπιε μεγάλη ποσότητα κρασιού στην Κρήτη. Τι λένε οι γονείς του.

Σε κώμα είναι ο 6χρονος που ήπιε μεγάλη ποσότητα κρασιού με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλικό οίδημα. Το αγοράκι βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί παραμένει αιμοδυναμικά σταθερό και συνεχίζονται οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται.

Το παιδί διέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα κρασιού και έπεσε σε λήθαργο. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε απ’ τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου οι γιατροί έκριναν απολύτως απαραίτητη την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το cretapost, οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί ξέφυγε της προσοχής των γονιών του και ήπιε το κρασί.

Σε βάρος του πατέρα και της μητέρας του 6χρονου ασθενή σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, με εντολή του οποίου οι δύο γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους.

Τι δηλώνουν οι γονείς του παιδιού

Στο σχετικό δημοσίευμα του cretapost, ο πατέρας του παιδιού μίλησε για μία «κακή στιγμή» ενώ παράλληλα ανέφερε ότι εκείνος έλειπε και η μητέρα του σιδέρωνε στο διπλανό δωμάτιο.

Ευτυχώς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας, το παιδί δεν χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο.

Αποφύγαμε την επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του γιου μας είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Εγώ έλειπα, ήμουν στην δουλειά. Όταν έφτασα σπίτι είδα το παιδί να κάνει εμετούς. Το τρέξαμε αμέσως στο Κέντρο Υγείας με τους γιατρούς να του δίνουν ορό. Τότε το παιδί συνήλθε και με ρώτησε πότε θα φύγουμε. Δυστυχώς όμως μετά χειροτέρεψε η κατάστασή του και χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο Πανεπιστημιακό

Απ’ την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού περιέγραψε τι έγινε από τη στιγμή που πήρε το παιδί από το σχολείο και επέστρεψαν στο σπίτι.

Εκείνος έβλεπε παιδικά κι εγώ πήγα στο δίπλα δωμάτιο για να σιδερώσω. Κάποια στιγμή πείνασε και μου ζήτησε φαγητό. Του έβαλα να φάει στην κουζίνα όπου συνέχιζε να βλέπει παιδικά. Εγώ επέστρεψα στο δίπλα δωμάτιο και συνέχισα το σιδέρωμα. Λίγη ώρα αργότερα μου είπε πως δεν αισθανόταν καλά, πως ζαλίζεται. Τον πλησίασα και μου ήρθε η μυρωδιά του αλκοόλ. Είδα στο ψυγείο ότι έλειπε ποσότητα κρασιού, περίπου δύο ποτήρια. Δεν ξέρω πώς το ήπιε. Τότε ήρθε ο πατέρας του και φύγαμε για το Κέντρο Υγείας

Διαβάστε ακόμα:

Εξάχρονο παιδί στην Κρήτη στην εντατική μετά από υπερκατανάλωση κρασιού