Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης. Πού είναι πιο έντονα τα φαινόμενα αυτή τη στιγμή.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα σημαντικότερα εντοπίζονται στην Κορινθία και ιδιαίτερα στις περιοχές του Κιάτου, του Βέλου και του Ξυλόκαστρου. Στην Αργολίδα και ιδιαίτερα στο Άργος, στη Νέα Κίο, στο Κιβέρι και στη βόρεια Εύβοια», ανέφερε μεταξύ άλλων ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, στη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα που παραμένουν στο Μαντούδι Ευβοίας εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης:

Οι πληγείσες περιοχές θα κηρυχθούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σοβαρά προβλήματα παραμένουν στο Μαντούδι Ευβοίας λόγω παρατεταμένης βροχόπτωσης.

Αναφορικά με τα τρία άτομα που αγνοούνται, ο κ. Ταφύλλης ανέφερε ότι «έχει ενεργοποιηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τρία άτομα που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα», ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 1.300 κλήσεις για παροχή βοήθειας:

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στην ανατολική Αττική αντιμετωπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε περισσότερα από 1.300 περιστατικά, πολλά από τα οποία αφορούν επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωση ατόμων στις πληγείσες περιοχές

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις άνθρωποι αγνοούνται στο Μαντούδι. Πρόκειται για ένα ζευγάρι 67 ετών ο άνδρας και 58 ετών η γυναίκα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στο Μαντούδι, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείται ένας 27χρονος, στην ίδια περιοχή.

Πού είναι πιο έντονα τα φαινόμενα απ’ την κακοκαιρία; Σύμφωνα με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, αυτά εστιάζονται στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ακόμη ότι σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός και στην Αττική για βροχές, οι οποίες κατά διαστήματα μπορεί να είναι ισχυρές.

«Κάνουμε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας που έχουμε συστήσει και ιδιαίτερα να μην διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χειμάρρους. Είναι από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στην χώρα μας και αυτό επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των επιχειρήσεων τις οποίες οργάνωσε τις τελευταίες μέρες η Πυροσβεστική» τόνισε ακόμη ο κ. Ταφύλλης.

Διαβάστε ακόμη:

Τα σημεία στα οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία απ’ την κακοκαιρία

Photo: tvstar