Σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός | Η προθεσμία στους εργοδότες

LIKE US ON FACEBOOK

Ο Φεβρουάριος μπήκε, συνεπώς τίθεται κανονικά σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού. Τι δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου και τι προθεσμία έχουν οι εργοδότες για να δηλώσουν την αλλαγή στις αποδοχές των εργαζομένων;

Ο νέος κατώτατος μισθός εγκαινιάζεται σήμερα, 1/2/2019, ενώ παράλληλα είναι σε ισχύ και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε δήλωσή της, τονίζει ότι σήμερα «ξεκινά μία νέα περίοδος για τους νέους εργαζόμενους αυτού του τόπου».

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, η κα Αχτσιόγλου έκανε λόγο για ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στο ότι εγκαινιάζεται μια περίοδος με περισσότερα δικαιώματα:

Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας. Σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος για τους νέους εργαζόμενους αυτού του τόπου. Μία περίοδος με περισσότερα δικαιώματα, με περισσότερη αξιοπρέπεια. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, αποκαθιστούμε ένα μέρος από όσα στέρησαν οι πολιτικές λιτότητας από τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι μία πράξη δικαιοσύνης. Η απόκριση στο χρέος μας

Έως 28/2 η δήλωση μεταβολής αποδοχών από εργοδότες

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, δίνεται παράταση από τις 16/02/2019 στις 28/02/2019 στην προθεσμία για τη δήλωση από τους εργοδότες στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, μέχρι τις 28/02/2019 οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν υποβάλει το έντυπο Ε4 (Πίνακας Προσωπικού), συμπληρωμένο μόνο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

Η προθεσμία παρατείνεται με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, προκειμένου να διευκολυνθούν και να ολοκληρώσουν ομαλά τη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε4 όλες οι υπόχρεες επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Η αύξηση του κατώτατου μισθού σε πίνακες με τα ακριβή ποσά

Photo: Freepik

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved