Από σήμερα, 15 Μαΐου, τίθενται σε ισχύ οι νέες, μειωμένες χρεώσεις για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS, που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, εντός της Ε.Ε.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οι νέες χρεώσεις για κλήσεις και SMS ισχύουν για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) προς άλλη χώρα της Ε.Ε., καθώς επίσης προς τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.

Συνεπώς, όπως διαμορφώνονται οι τιμές, οι καταναλωτές εντός της Ε.Ε., θα πληρώνουν για κάθε κλήση από και προς σταθερό ή κινητό, έως 0,19 ευρώ/λεπτό προ ΦΠΑ και για κάθε SMS έως 0,06 ευρώ/SMS προ ΦΠΑ.

Στις τιμές αυτές θα προστίθεται ο ΦΠΑ, ο οποίος θα εξαρτάται από το κράτος – μέλος του φορέα εκμετάλλευσης (εταιρεία τηλεφωνίας) του καλούντος. Στην Ελλάδα, ο ΦΠΑ για την τηλεφωνία ανέρχεται στο 24%. Ωστόσο, μόνο στη χώρα μας ισχύει και το τέλος τηλεφωνίας, το οποίο κυμαίνεται ανάλογα με το πλήθος των κλήσεων, επί του οποίου προστίθεται ο ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές που είναι κάτοχοι συμβολαίου και καρτοκινητής και δεν ισχύει για εταιρικούς πελάτες (επαγγελματίες και επιχειρήσεις).

«Η ΕΕΤΤ ελέγχει τη συμμόρφωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στους νέους κανόνες και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των διεθνών κλήσεων εντός Ε.Ε., σε συνεργασία με το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», εξηγεί στην ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλάζουν οι χρεώσεις κινητών και σταθερών | Δες τους νέους κανόνες