Από σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ τα νέα μέτρα στην Αττική που ισχύουν μέχρι 4 Οκτωβρίου. Τι συμβαίνει, όμως, με την τηλεργασία στην Αττική; Πώς θα εφαρμοστεί και τι θα ισχύει με τη σύμβαση εργασίας και τους μισθούς; 

Η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως μπαίνει πλέον σε εφαρμογή στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να μειωθούν τα αυξανόμενα κρούσματα.

Οι εργοδότες και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής έχουν στη διάθεσή τους ένα 24ωρο, ώστε να δηλώσουν το 40% των εργαζομένων τους σε υποχρεωτική τηλεργασία. Το 24ωρο αυτό θα είναι πιθανότατα η Τετάρτη, με τα βήματα να έχουν ως εξής:

  • Σήμερα εισάγεται στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος η νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής, λόγω κορονοϊού.
  • Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής, η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τρίτη και ακολούθως θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, ώστε να τεθεί και επίσημα σε ισχύ.

Έτσι λοιπόν, οι εργοδότες θα έχουν περιθώριο ένα 24ωρο από την δημοσίευση της ρύθμισης σε ΦΕΚ για να προαναγγείλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τους μισθωτούς.

Η προαναγγελία των εργαζομένων που θα μπουν υποχρεωτικά σε τηλεργασία θα γίνει με το Έντυπο Ειδικού Σκοπού 4.1 «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασία». Η υποχρέωση αφορά όλες τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, μεγέθους και λειτουργίας.

Πώς υπολογίζεται το 40%

Το ποσοστιαίο όριο 40% της υποχρεωτικής τηλεργασίας σε μια επιχείρηση υπολογίζεται επί των μισθωτών, οι οποίο μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία και όχι επί του συνόλου του προσωπικού.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο εργαζόμενος που εργάζεται με τηλεργασία; 

Ο κ. Βρούστης διαβεβαίωσε ότι δεν μεταβάλλονται ούτε η σύμβαση εργασίας ούτε ο μισθός για όσους εργαστούν με τηλεργασία, τονίζοντας ότι στο μεγάλο εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται τον Οκτώβριο θα υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την εξ αποστάσεως εργασία. Επιπλέον, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καλύπτει το κόστος του εξοπλισμού και τη συντήρησή του. Αν ο εξοπλισμός ανήκει στον εργαζόμενο, στη σύμβαση πρέπει να προσδιορίζεται ο τρόπος αποκατάστασης του κόστους χρήσης του για την τηλεργασία. Εγγράφως πρέπει να προσδιορίζεται επίσης το μηνιαίο πρόσθετο κόστος για τον εξοπλισμό, το οποίο αν δεν καταβάλλει ο εργοδότης βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και µε ποινικές κυρώσεις, όπως επίσης και µε την ακύρωση της συμφωνίας περί τηλεργασίας.

Να σημειώσουμε πως ο εργαζόμενος οφείλει να τηρεί το ωράριο εργασίας, όμως απαγορεύεται ρητά η χρήση κάμερας για τον έλεγχο του εργαζομένου. Αν τεθεί σε λειτουργία οιοδήποτε σύστημα ελέγχου, αυτό πρέπει να σέβεται τη νομοθεσία περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, να επιβάλλεται από τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης και να περιορίζεται στο πλαίσιο του επιδιωκόμενου σκοπού.

Διάβασε ακόμα:

Κλειστά τα σχολεία στην Πέλλα | Πτώση κρουσμάτων και νέα μέτρα από Δευτέρα 21/9

Photo: Pexels