Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Αμαλιάδα, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν και ενισχύονται συνεχώς. «Μερική εκκένωση» χωριού της περιοχής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην Αμαλιάδα. Το χωριό Δαφνιώτισα στην Αμαλιάδα της Ηλείας, δεν κινδυνεύει να καεί, παρόλα αυτά, οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση.

Οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο σημείο βρίσκονται με 30 οχήματα, 90 άνδρες καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από την Πάτρα και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

μεγάλη πυρκαγιά στην Αμαλιάδα

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό, ενώ η μερική εκκένωση πραγματοποιήθηκε κυρίως για τα άτομα με προβλήματα υγείας.

«Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο επίγειες όσο και εναέρια μέσα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο ίδιος.

μεγάλη πυρκαγιά στην Αμαλιάδα

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον δήμαρχο και πέρσι, την ίδια εποχή σημειώθηκε πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο «είναι ένα δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007».

Παράλληλα, νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Γεράκι. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 15 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 3 ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των πρώτων «κόκκινων» κτιρίων στο Μάτι