Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα,η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι πάνω από την παραλία στην Κουλούρα. Νωρίτερα, είχε εκκενωθεί οικισμός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε από τα σκουπίδια που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό και όπως ανακοίνωσε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, πύραρχος Ρίζος Ανδρέας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκκενώθηκε ο οικισμός Βίγγλα. «Η Πυροσβεστική προβαίνει προληπτικά στη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς ο οικισμός βρίσκεται πολύ κοντά στη φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο οικισμός Βίγγλα βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων ακριβώς πάνω από το θαλάσσιο στενό που χωρίζει την Κέρκυρα με την Αλβανία, με θέα στην παραλία στο Καλάμι και το λιμανάκι της Κουλούρας.

Πλέον οι ένοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα καταλύματα και τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή, ο επαρχιακός δρόμος δεν έχει δοθεί ακόμη σε κυκλοφορία, λόγω του έντονου καπνού. Όπως ανέφερε η ίδια στο ΑΜΠΕ, οι υδροφόρες της περιφέρειας και του δήμου θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή στην περιοχή, μαζί με τους πυροσβέστες.

Να σημειωθεί πως στην περιοχή επιχειρούσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, και πυροσβεστικό αεροσκάφος «πετζετέλ», ενώ καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ο δήμος και η Περιφέρεια με υδροφόρες.

Να σημειωθεί πως τα σκουπίδια στην Κέρκυρα έχουν κλείσει μέχρι και τα πεζοδρόμια. Επιπλέον, σε μερικές περιοχές έχουν δημιουργηθεί μικρές χωματερές. Η δυσοσμία που εκπέμπουν αυτές οι χωματερές έχει δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι κάτοικοι δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους και οι μαθητές κάνουν διάλειμμα μέσα στην τάξη. Τα απορρίμματα στην Κέρκυρα έχουν κάνει την ζωή των κατοίκων της δύσκολη.

Διαβάστε περισσότερα:

“Βουνά” απορριμμάτων στην Κέρκυρα | Σε αδιέξοδο οι κάτοικοι ζητάνε βοήθεια