Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ηλεία | Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

LIKE US ON FACEBOOK

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ηλεία ενώ η εικόνα που έχουμε είναι καλύτερη απ’ αυτήν που είχαμε το βράδυ της Κυριακής. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μαίνεται, σε μικρότερη ένταση, η φωτιά στην Ηλεία, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση απ’ την Πυροσβεστική, επιχειρούν στις περιοχές Φρίξα και Σκιλλουντία, ενώ υπάρχουν δύο μέτωπα μέσα σε χαράδρα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς επιχειρούν και από αέρα και από ξηρά. Αναλυτικά, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα περίπου 90 πυροσβέστες με 36 οχήματα προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά αλλά και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Την προσπάθεια των πυροσβεστών ευνοούν οι άνεμοι, η ένταση των οποίων έχει μειωθεί, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιόπουλο, ευτυχώς δεν έχουν καεί σπίτι αλλά  αλλά το μόνο που έχει καταγραφεί είναι κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκυλλουντίας.

Αναφορικά με τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπερειφερειάρχης είπε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  δήλωσε πως για αυτά θα διεξαχθεί έρευνα ενώ επισήμανε πως χθες (Κυριακή) εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές.

Είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ το έργο της κατάσβεσης βοήθησε και μία μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Σχετικά με την αποτίμηση του μεγέθους των ζημιών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιόδεντρα».

Συντονισμένη και άμεση η δράση

Να σημειώσουμε πως η δράση τόσο της Πυροσβεστικής όσο και και της Περιφέρειας ήταν άμεση και συντονισμένη. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής έγινε και μια σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Γεωργιόπουλου και Μητρόπουλου, του δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Μπαλιούκου, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κ. Παπασωτηρίου και συνεργατών τους στην Σκιλλουντία.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συμμετείχαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος κ. Κυριακόπουλος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας κ. Πετρούτσος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, στο περιθώριο της σύσκεψης μετέφερε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Προκόπη Παυλόπουλου.

Photo: Eurokinissi

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved