Σε έκτακτη ανάγκη οι φλεγόμενες περιοχές της Εύβοιας με απόφαση Μπακογιάννη

LIKE US ON FACEBOOK

Σε έκτακτη ανάγκη οι περιοχές της Εύβοιας που κινδυνεύουν απ’ την πυρκαγιά, με απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη. Τα τέσσερα μέτωπα βρίσκονται σε Τραχήλι, Μανίκια, Πυργί και Άγιο Γεώργιο.

331 πυροσβέστες με πάνω από 100 οχήματα δίνουν μάχη στην Εύβοια για να κατασβέσουν την φωτιά, ενώ οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού την ημέρα.

Αργά το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε τις περιοχές γύρω από τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχει ανησυχία καθώς πέφτει η νύχτα.

Τα τέσσερα μέτωπα βρίσκονται πολύ κοντά, σε περιοχές που ανήκουν στον δήμο Κύμης, στην νότια Εύβοια, με το τελευταίο να ξεσπά στις 13:52 σήμερα Παρασκευή.

Την Πέμπτη εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Μακρυχώρι και Θαρρούνια, ενώ σήμερα το πρωί εκκενώθηκε το χωριό Γαβαλάς, χωρίς τελικά η φωτιά να φτάσει στα χωριά αυτά και να προκαλέσει ζημιές στα σπίτια.

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης», αναφέρει το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved