Σε Αυλώνα και Γρεβενά οδηγούνται οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Πώς προσπάθησαν οι δράστες να εξαφανίσουν τα ίχνη της.

Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη οδηγούνται υπό δρακόντεια μέτρα και άκρα μυστικότητα σε ξεχωριστές φυλακές.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», οι δύο κατηγορούμενοι που κρίθηκαν την Παρασκευή προφυλακιστέοι μετά τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, μεταφέρονται προσωρινά σε ξεχωριστές φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος Αλβανός οδηγείται στις φυλακές της Αυλώνας και ο 21χρονος Ροδίτης στο σωφρονιστικό ίδρυμα στα Γρεβενά.

Η μεταφορά τους πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα, καθώς δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει η οργή των ανθρώπων για το αποτρόπαιο έγκλημα που φέρονται να έχουν διαπράξει.

Πώς προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη της

Μετά την απολογία των δύο κατηγορούμενων, όπου ο ένας φαίνεται να επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλον, γνωστά γίνονται και νέα στοιχεία που δείχνουν ότι η 21χρονη φοιτήτρια κακοποιήθηκε βάναυσα πριν τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, μετά την κατάθεση των κατηγορούμενων φαίνεται ότι αρχίζει να διαλευκάνει η υπόθεση της δολοφονίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο κατηγορούμενοι έβαλαν την Ελένη γυμνή στη θέση του συνοδηγού με σκοπό να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, κάτι και που η ίδια ζητούσε απεγνωσμένα, ενώ πέταξαν τα σεντόνια με το αίμα της και καθάρισαν με χλωρίνη το αυτοκίνητο.

Οι κατηγορούμενοι αποφάσισαν να βάλουν την κοπέλα στο όχημα, υπό τον φόβο ότι θα ήταν μέσα στο σπίτι νεκρή, ενώ κανένας από τους δύο δεν εισάκουσε όταν τους παρακαλούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Οι καταθέσεις αποκαλύπτουν ότι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η απόπειρα πνιγμού είχαν γίνει δύο ώρες πριν από τον πνιγμό, ενώ τα τραύματά της ήταν δυνητικά θανατηφόρα από μόνα τους, ακόμη κι εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός.

Παράλληλα, στις καταθέσεις αναφέρεται για έναν από τους δύο δράστες ότι «είναι λίγο οξύθυμος όταν δεν του μιλάει κάποιος ευγενικά», «έκανε τσαμπουκά στο γυμναστήριο», «είναι αμίλητος και ψυχρός» και «ξέρω μόνο ότι παίρνει σκευάσματα γυμναστηρίου».

Σημειώνεται ακόμη ότι οι καταθέσεις έγιναν απ’ τον ένα κατηγορούμενο, τον πατέρα του, αυτόπτες μάρτυρες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και τον ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή της Ελένης Τοπαλούδη.

Διαβάστε τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους:

Δολοφονία φοιτήτριας: Ο ένας κατηγορούμενος επιρρίπτει ευθύνες στον άλλον