Τη δολοφονία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, Theresa May, απέτρεψαν οι Αρχές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, το οποίο δεν ανέφερε τις πηγές του.

Ένα σχέδιο για τη δολοφονία της πρωθυπουργού της Βρετανίας απετράπη, ενώ οι αστυνομία έδωσε περισσότερα στοιχεία για το πως θα την σκότωναν, σύμφωνα πάντα με το Sky News.

Οι Αρχές θεωρούν ότι το σχέδιο προέβλεπε τη ρίψη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού στη Downing Street και στη συνέχεια θα ακολουθούσε η εισβολή ενόπλων που θα δολοφονούσαν τη May.

H ίδια πηγή αναφέρει πως για πολλές εβδομάδες εξέταζαν την αποτροπή του σχεδίου ενώ στην έρευνα συμμετείχαν στελέχη της Scotland Yard, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής West Midlands.

Νωρίτερα την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος τηςTheresa May δήλωσε ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν να αποτρέψουν την εκτέλεση εννέα σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Met, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική την 28η Νοεμβρίου. Η αστυνομία ανέφερε ότι πρόκειται για τους Naa’imur Zakariyah Rahman, 20 ετών, κάτοικο του βόρειου Λονδίνου, και τον Mohammed Aqib Imran, 21 ετών, κάτοικο του νοτιοανατολικού Μπέρμιγχαμ.

Photo:  © Jonathan Ernst / Reuters