Σάμος: Πέθανε 19χρονος ενώ έπαιζε μπάσκετ

LIKE US ON FACEBOOK

Τον άδικο χαμό ενός νέου παιδιού θρηνούν οι κάτοικοι της Σάμου. Πέθανε 19χρονος ενώ έπαιζε μπάσκετ από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Πιο συγκεκριμένα, πέθανε 19χρονος φοιτητής και αθλητής, ο οποίος νωρίς το βράδυ της Παρασκευής έπαιζε μπάσκετ στο υπαίθριο γήπεδο του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samiakonvima, ο 19χρονος ενώ έπαιζε μπάσκετ κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του δήμου και στη συνεχεία στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου οι γιατροί ωστόσο δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρει ακόμη ότι στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου όπου διακομίστηκε αρχικά ο 19χρονος, δεν υπήρχε απινιδωτής, που ίσως να μπορούσε να σώσει τη ζωή του νεαρού φοιτητή, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Οι γιατροί τόσο στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, όσο και στο Νοσοκομείο Σάμου κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, παρόλα αυτά δεν τα κατάφεραν.

Οι κάτοικοι της Σάμου παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι της Σάμου εκφράζουν την οργή τους για τις μεγάλες ελλείψεις του ιατρικού κέντρου, ενώ ήδη μερικοί έχουν αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες προκειμένου να μην χάσει κάποιος άλλος τη ζωή του στο μέλλον, λόγων ελλείψεων στα νοσοκομεία.

Την αρχή έκανε ένας κάτοικος και επιχειρηματίας του νησιού, ο Χρήστος Ι. Σακελλάρης, ο οποίος μέσα απ’ τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ξεκίνησε έρανο για την συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να αγοραστεί ένας απινιδωτής.

Ο ίδιος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Εγώ τη Δευτέρα το πρωί ξεκινάω έρανο στο μαγαζί για την απόκτηση απινιδωτή φορητού όχι για τους πελάτες μας αλλά για όλη τη γύρω περιοχή. Η ομάδα διάσωσης παράρτημα Σάμου ήδη έχει κάνει σεμινάρια σε πολύ κόσμο και θα κάνει κι άλλα. Με 4 η 5 απινιδωτές καλύπτουμε όλη τη πόλη και με κόσμο πιστοποιημένο λαμβάνουμε τα μέτρα μας μόνοι μας κι ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες απώλειας από ανακοπή. Δε θέλω ούτε μπράβο ούτε τίποτα. Θέλω συμμετοχή να κάνουμε όλοι κάτι για όλους μας. Ο απινιδωτής ο πρώτος καταλαβαίνετε όλοι τι όνομα θα έχει!!».

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved