Σάλος με το tweet της KLM για τις θανατηφόρες θέσεις στο αεροπλάνο

LIKE US ON FACEBOOK

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το tweet της KLM αναφορικά με τις πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο αλλά και αυτές που είναι περισσότερο «θανατηφόρες». Τι ακριβώς εννοούσε η εταιρία;

Η KLM έκανε ένα tweet θέλοντας να τρέξει έναν διαγωνισμό. Ο νικητής θα έπαιρνε διάφορα δωράκια από την εταιρία. Και αυτός ο διαγωνισμός αναφερόταν στις πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο. Δηλαδή; Η εταιρία ρώτησε τους πελάτες αν γνώριζαν ποια ήταν η πιο ασφαλής θέση και στη συνέχεια έδωσαν και την απάντηση….

Όταν κάποιος βέβαια κλείνει αεροπορικά εισιτήρια θέλει απλώς μια θέση με παράθυρο και σίγουρα όχι μια θέση στη μέση. Από εκεί και πέρα ποιος σκέφτεται τον θάνατο;;; Κανείς!

Ωστόσο, η KLM μας λέει ποιες είναι οι πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο κι εμείς απλά λιγάκι προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί έγινε αυτή η ερώτηση και γιατί δόθηκε αυτή η απάντηση…

Επικαλούμενη «μελέτες δεδομένων» από την εταιρεία Time, είπε πως οι χειρότερες θέσεις είναι στη μέση του αεροπλάνου, όπου το «ποσοστό θνησιμότητας είναι το υψηλότερο» – και το ποσοστό θνησιμότητας είναι «οριακά μικρότερο» για τις θέσεις στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου.

ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο

Πώς αντέδρασαν οι χρήστες σε αυτό το tweet το οποίο αργότερα σβήστηκε κακή κακώς; Ορισμένοι εξοργίστηκαν με την ερώτηση και κυρίως με την απάντηση της εταιρίας, άλλοι το έριξαν στο χιούμορ, άλλοι ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες. Άλλοι πάλι θεωρούσαν απλώς πως κάποιος έχει χακάρει τον λογαριασμό της KLM.

«Μπορείτε να πείτε τι είδους θανατηφόρα τραύματα μπορούμε να περιμένουμε από κάθε θέση; Όπως αποκεφαλισμός, ή ένα απλό βαρετό τραύμα στο στήθος και την κοιλιά;» , σχολίασε ένας χρήστης ειρωνικά.

Η εταιρία μετά τις έντονες αντιδράσεις, διέγραψε και τα δύο tweets και επανήλθε με νέο tweet ζητώντας συγγνώμη από τους χρήστες που έσπευσαν να την επικρίνουν για παραπλανητικά στοιχεία. Στο νέο tweet επισημαίνει πως δεν πρόκειται για άποψη της εταιρείας και πως βασίζεται σε διαθέσιμα στοιχεία για τα αεροπορικά ταξίδια, ενώ σημείωσε ότι δεν είχε πρόθεση να πληγώσει τα αισθήματα κανενός.

Αυτό, όμως, δεν ήταν και το μοναδικό tweet που προκάλεσε τις αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, η εταιρία. αφού ρωτήθηκε, απάντησε σε σχόλιο για την πολιτική της όσον αφορά στο θηλασμό.

Η εταιρία, επιτρέπει στις γυναίκες θα θηλάζουν μέσα στο αεροπλάνο αρκεί να καλύψουν το στήθος τους εάν τους ενοχλεί το θέαμα. Και ήταν ακόμη μια ανάρτηση της ολλανδικής εταιρίας που εξέπληξε πολύ κόσμο, ο οποίος της άσκησε έντονη κριτική. Μετά απ’ τον σάλο η KLM δήλωσε στο BBC ότι προσπαθεί να «διατηρήσει την ειρήνη στις πτήσεις της». «Φυσικά, επιτρέπεται ο θηλασμός στις πτήσεις της KLM. Ωστόσο, όλοι οι επιβάτες δεν αισθάνονται άνετα με το θηλασμό και μερικές φορές αυτοί οι επιβάτες παραπονούνται στο προσωπικό της καμπίνας», δήλωσε εκπρόσωπος της KLM, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πολιτική της εταιρείας

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved