Νέες ακυρώσεις έως και 600 πτήσεων ανακοίνωσε η Ryanair για την επόμενη εβδομάδα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Ryanair ανακοίνωσε την ακύρωση τουλάχιστον του 12% των πτήσεων της στις 25 και 26 Ιουλίου λόγω της απεργίας που κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας, τη στιγμή που οι εργασιακές σχέσεις με την εταιρεία κλιμακώνονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ιρλανδέζικη αεροπορική εταιρεία, αναμένεται να αλλάξουν τα δρομολόγια περίπου 50.000 πελατών που ταξιδεύουν προς και από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς θα ακυρωθούν μέχρι και 300 πτήσεις κάθε μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ryanair ακύρωσε 30 πτήσεις στις 12 Ιουλίου, όταν αρκετοί πιλότοι στην Ιρλανδία πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη μέχρι και σήμερα απεργία στην εταιρεία.

Οι συγκεκριμένες απεργίες των υπαλλήλων, στοχεύουν σε καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ συνεχίζονται από τον περασμένο χρόνο.

Τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας σε όλη την Ευρώπη δημοσίευσαν στις 4 Ιουλίου μια λίστα 34 απαιτήσεων, μεταξύ των οποίων και «ένα δίκαιο μισθό διαβίωσης», βελτιωμένες αποδοχές στην αναρρωτική άδεια και συμβάσεις εργασίας στη δική τους γλώσσα με βάση την τοπική παρά την ιρλανδέζικη νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης:

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair με 33 άτομα στο νοσοκομείο!