«Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει το πρώτο success story», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ρέγκλινγκ επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης τον Έλληνα πρωθυπουργό λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αλλά και την καταβολή της δόσης απ’ τον ESM στις 14 Ιουνίου. «Θα χρειαστεί δουλειά, αλλά μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία», τόνισε ο κ. Ρέγκλινγκ στον Αλέξη Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό να εκφράζει την ελπίδα του για επίτευξη συμφωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον επικεφαλής του esm, αναφέρθηκε στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ένα θέμα που “καίει” την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους.

Απ’ τη μεριά του ο κ. Ρέγκλινγκ, συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΠΓΔΜ ενώ εκτίμησε πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική λύση, αντάξια των θυσιών της Ελλάδας».

Θέλουμε να καταστεί η Ελλάδα το πρώτο success story. Χρειάστηκε δουλειά από την Ελλάδα, θα χρειαστεί ακόμη περισσότερη, αλλά νομίζω ότι θα μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι νιώθει σαν «σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δύο σκακιέρες», καθώς η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται ταυτόχρονα δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα, τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και την έξοδο από το πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πως η εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου από τον ESM, ενώ ο ESM είχε εγκρίνει την τέταρτη δόση στην Ελλάδα, ύψους 6,7 δισ. ευρώ, καθώς και την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους, την εξόφληση ληξιπρόθεσμων και τη δημιουργία αποθεματικού ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα για την Ελλάδα