Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Κυβέρνησης, το οποίο ουσιαστικά κρατούν στα χέρια τους Τσίπρας και Καμμένος. Εάν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν τα βρουν, θ’ ακολουθήσουν ραγδαίες εξελίξεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα ραντεβού Τσίπρα- Καμμένου αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου και θα γίνει την πορεία του κυβερνητικού συνασπισμού.

Παράλληλα, στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής συνεδριάζει και η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τους επιτελάρχες του, στους οποίους φέρεται να είπε ότι είναι το πρώτο Συμβούλιο Άμυνας για το 2019, «το τελευταίο για μένα ως πολιτικού σας προϊσταμένου».

Απ’ την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο OPEN TV και την Έλλη Στάη το βράδυ της Τετάρτης, τόνισε ότι «σε περίπτωση που ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης».

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κ. Καμμένος και ΑΝΕΛ δεν θα συμπράξουν ηθελημένα ή αθέλητα για να πέσει η Κυβέρνηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Real FM.

Η Κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και θα συνεχίσει σε αυτή τη συνθήκη μέχρι το τέλος της τετραετίας. Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως εφόσον οι ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος επιλέξουν να αλλάξουν στάση και να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την Κυβέρνηση, τότε ο κάθε βουλευτής, ανεξαρτήτως της πολιτικής του προέλευσης, θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη του σε μία ιστορική συγκυρία για τη χώρα

Σημειώνεται πως εάν ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση, τότε ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει άμεσα, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ψήφο εμπιστοσύνης απ’ τους βουλευτές.

Τα σενάρια στη συνέχεια θα είναι δύο:

  • Ο κ. Τσίπρας θα εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές, έτσι θα υπάρξει ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα διαλυθεί και θ’ ακολουθήσει ανασχηματισμός.
  • Ο κ. Τσίπρας δεν θα εξασφαλίσει τους 151 και θα πάμε σε εθνικές κάλπες σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Πρόωρες εκλογές αν δεν έχω 151 βουλευτές