«Πράσινο φως» για την αύξηση του κατώτατου μισθού απ’ τους Θεσμούς

LIKE US ON FACEBOOK

«Πράσινο φως» απ’ την Κομισιόν για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Στην Ελλάδα βρίσκονται οι Θεσμοί και θα βρίσκονται μέχρι και την Παρασκευή, ενώ συζητούν με το Υπουργείο Οικονομικών ένα σχέδιο για τις Τράπεζες, τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τον διάδοχο του νόμου Κατσέλη και το νέο στεγαστικό επίδομα.

Μπορεί αρχικά να είχε τις επιφυλάξεις της αλλά τελικά έδωσε το πράσινο φως η Κομισιόν για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας οι Θεσμοί συμφωνούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού αρκεί να είναι προστατευτική, όπως είπαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια την υπουργό Εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών, η κα Αχτσιόγλου τους ενημέρωσε πλήρως για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η ενημέρωση που έγινε αφορούσε την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την πρόοδο της οργανωτικής συγκρότησης του ΕΦΚΑ και το πλάνο δράσης για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων.

Τέλος, υπήρξε ενημέρωση από την υπουργό Εργασίας προς τους Θεσμούς για τις δικαστικές διεκδικήσεις αναδρομικών από συνταξιούχους για την περίοδο πριν από την απόφαση του ΣτΕ του 2015.

Διαβάστε επίσης:

Από 1η Φεβρουαρίου αυξάνεται ο κατώτατος μισθός

Photo:EPA/GEORGI LICOVSKI

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved