Η καμπάνια “Μένουμε σπίτι” του υπουργείου Υγείας συνεχίζεται και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες μέρες, ενώ ένα νέο βίντεο δημοσιεύτηκε. 

Η καμπάνια παρακινεί τους πολίτες να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους και να επιλέγουν να παραμένουν σπίτι, για να συμβάλλουν στη μείωση εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ένα νέο βίντεο, όμως, δημοσιεύτηκε από την καμπάνια με τον τίτλο “Μη γίνεις σαν τον Γιώργο”, προκειμένου να ωθήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο να μείνει σπίτι, βλέποντας φυσικά και τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα να αυξάνονται.

Στο βίντεο αυτό απεικονίζεται η ιστορία του χαρακτήρα “Γιώργου”, ο οποίος δεν πρόσεξε την υγεία του, δεν άκουσε τις συμβουλές των ειδικών και κόλλησε τους δικούς του ανθρώπους με τον ιό. Πώς; Ο Γιώργος σηκώθηκε από το κρεβάτι, είχε βήχα και παρόλα αυτά πήγε στη δουλειά του, στο γυμναστήριο, στους γονείς του και σε ένα πάρτι. Το αποτέλεσμα ήταν να κολλήσει έναν φίλο του και τους γονείς του. Κι αυτό γιατί δεν ακολούθησε τις οδηγίες και τους κανόνες υγιεινής.

Στο τέλος του βίντεο δίνονται συμβουλές σε όλους τους πολίτες, προκειμένου να μείνουν σπίτι για να προστατεύσουν έτσι και τους γύρω τους. Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας. Ακόμα και τα άτομα που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οφείλουν να ακολουθήσουν τον κατ’ οίκον περιορισμό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων της ίωσης. Σύμφωνα με την καμπάνια, αν έχεις συμπτώματα, μείνε σπίτι, μίλησε με τον γιατρό σου και τήρησε τους κανόνες υγιεινής.

Μένουμε σπίτι λοιπόν!

Η καμπάνια “Μένουμε σπίτι

Όπως έγραψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το να παραμείνουμε στο σπίτι είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας. Με το να παραμείνουμε σπίτι, δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Το “Μένουμε σπίτι” είναι και στο Instagram και σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτα μέτρα για τα σύνορα και τις μετακινήσεις στο εξωτερικό | Τι συμβαίνει με την Εκκλησία;