Η Γερμανίδα Καγκελάριος καταφτάνει σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η Άνγκελα Μέρκελ θα παραμείνει για δύο μέρες στην Αθήνα.

Για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα είναι επί ποδός πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της κας Μέρκελ, αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, λόγω της επίσημης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Παράλληλα, και τις δύο ημέρες της επίσκεψης, θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά, με βάση το πρόγραμμα της κας Μέρκελ, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Αλλαγές στον προαστιακό

Η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου φέρνει αλλαγές και στα δρομολόγια του προαστιακού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα όπως αναφέρει ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, και κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, τροποποιείται ως ακολούθως:

  • Στις 10.1.2019 στο χρονικό διάστημα μεταξύ 17:15 – 17:45, η αμαξοστοιχία 1226 τερματίζει στο Κορωπί και η αμαξοστοιχία 2251 εκκινεί από Κορωπί.
  • Στις 11.01.2019  στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15:45 – 16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243,1223 εκκινούν από Κορωπί.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση του Διαχειριστή Υποδομής, ΟΣΕ, σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία, ενδέχεται να προκύψουν και άλλες, έκτακτες αλλαγές.

Κλείνουν σταθμοί του Μετρό

Το κλείσιμο σταθμών του μετρό το απόγευμα αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Ειδικότερα, με εντολή της ΕΛ.Α.Σ, θα κλείσει στις 16.00 ο σταθμός «Ευαγγελισμός», ενώ στις 16.30 θα κλείσουν οι σταθμοί Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής και Σύνταγμα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα η κ. Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ την ίδια μέρα η κ. Μέρκελ θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Την Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνάντηση και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμα:

«Λύγισε» η Μέρκελ στην ομιλία της | Την χειροκροτούσαν για 10 λεπτά! (Video)