Απλησίαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας σήμερα, Πέμπτη, απ’ το μεσημέρι και μετά καθώς η Τροχαία θέτει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ 1.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους. Τι ώρα κλείνει το Σύνταγμα;

Το κέντρο την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι απροσπέλαστο λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Κλειστό το “Σύνταγμα”

Παράλληλα, κλειστός θα είναι από τις 16.30 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας.

Γύρω από το Σύνταγμα θα στηθούν τέσσερις φραγμοί με κλούβες –στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Στόχος των μέτρων είναι η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των βουλευτών από το Κοινοβούλιο και η αποφυγή επεισοδίων.

Μπροστά στην είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μια ζώνη, η οποία δεν θα επιτρέπει στους συγκεντρωμένους να φτάσουν μέχρι το κτίριο.

Τι ώρα ψηφίζεται η συμφωνία

Η σημερινή ψηφοφορία θα μας θυμίσει αρκετά τις εποχές όπου περνούσαν απ’ τη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια με μέτρα των Μνημονίων, τότε που οι συνεδριάσεις κρατούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση της Ολομέλειας με την ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής, διότι έχουν δηλώσει ότι θέλουν να τοποθετηθούν 200 από τους 300 βουλευτές.

Διαβάστε ακόμα:

Η μέρα της μεγάλης μάχης: Ποιοι θα πουν “ναι” στη συμφωνία των Πρεσπών